Permalink

2

Tilbage til rødderne – webudvikling

Hold nu kæft, hvor har vi travlt! “Vi” værende alle tænkelige kombinationer af mig og andre mennesker. Jeg er jo med i bestyrelsen af fanklubben for Aalborg Håndbold, og eftersom vi netop har haft sæsonstart, er der knald på. Jeg er begyndt på mit speciale (det kommer der snart mere om), hvor jeg i samarbejde med Meebox skal vende hele webhosting markedet på hovedet. Endeligt har vi sindssygt travlt i Meebox i al almindelighed. Når man som virksomhed vokser, så vokser mængden af mærkelige administrative opgaver også. Senest har vi ansat en af mine gamle kammerarter tilbage fra dengang hvor jeg udlejede Game Servere, Casper Ackermann, som… Ja, jeg ved ikke hvad hans officielle titel er, men det er vel noget alá Social Media Manager, Community Manager eller noget i den stil. Han er i hvert fald ansat til at holde styr på vores profil udadtil, de sociale medier, vores blogs, kommunikation og hele den sektion. I al nordjysk beskedenhed mener jeg, at han er blandt de største talenter i Danmark indenfor sit felt, så vi forventer os store ting på den front i nærmeste fremtid! Hvis du følger med, vil du nok også bemærke det.

Det næste er vist ikke helt officielt endnu, så hold det lige mellem dig og mig… Men jeg sidder i øjeblikket og lægger sidste hånd på den nye Meebox hjemmeside. Vi har startet fuldstændig fra bunden, og bygger det hele op forfra – og hold nu fast, hvor bliver det godt! Selvom jeg gerne ville vise en masse, er jeg ret sikker på, at det ville gøre mig upopulær – så du må lige vente. Udover at det er ret spændende at komme tilbage til rødderne, og igen arbejde med lidt webudvikling, så har det også givet mig lidt indsigt i nogle spændende aspekter.

Usability, usability, usability

Indrømmet: Den nuværende hjemmeside er ikke fantastisk på nogen måde. Og det får vi (iøvrigt ganske velfortjente) tæsk for. Udgangspunktet for den nye er, at vi hellere vil udskyde lanceringen 2 dage, end lancere noget halvfærdigt. Samtidig skal den være brugervenlig! Formålet er vel selvsagt, at vi skal have nogle flere besøgende til at gennemføre en bestilling på hjemmesiden. En af de nye ting, bliver en ny kontaktform som bliver placeret rundt omkring. Den ser sådan ud:

Meebox kontaktform

Meebox kontaktform

Når du klikker på “send”, vil kontaktformen blive sendt vha. Ajax til et bagvedliggende script som validerer input og sender beskeden. Det tager ca. 0,05 sek. Når man klikker “send”, vil jeg have, at der står “tak for din henvendelse bla bla …” i stedet for send-knappen. Men fordi det går så stærkt, kommer det frem straks! Here’s the catch… Rent brugsmæssigt er folk vante til, at når de klikker på en knap, så går der lige 1 sek eller 2 sek, før end der sker noget. Det er farligt at ændre på ting, som folk er vante til. Det skræmmer dem. Derfor har jeg indsat flg.:

$("#contact-container").html('<img src="/img/loading.gif" />');
setTimeout(function() { $("#contact-container").html(LANG_Confirm); }, 1000);

Først indsættes en af de klassiske “loading”-gifs, som kører i ring. Efter 1 sek timeout erstattes den af en “tak for din henvendelse” tekst. Det lyder måske dumt, men giver den besøgende den her oplevelse af, at systemet lige skal tygge på de indtastede data, og herefter en “operationen gik godt” besked. Udover den besked, så sender systemet selvfølgelig også en kvittering på e-mail til vedkomne som vil tale med os. Trust me, it works! (eller: Trust me, I’m an engineer — som nogen ville sige)

Lige det her er småting – men “mange bække små”, som man siger. Ved at sørge for, at alle disse detaljer er i orden, så giver du den besøgende en mere gennemført oplevelse af deres besøg, hvilket jeg tror på kan måles positivt i de målsætninger, som du måtte have sat op for din hjemmeside.

Hvis jeg kan nå det, kan det godt være, at der kommer en blogpost eller to mere, inden lancering. Ellers, så brug tiden på at læse denne fantastiske artikel omkring CTA-knapper, og hvordan de mindste ændringer kan medføre enorme forbedringer. Læs den her.

Author: Anders Eiler

Anders er serie-iværksætter, programmør og teknisk chef hos Meebox. Uddannet cand.polyt ved Aalborg Universitet og tosset med det meste sport.

2 Comments

Skriv et svar

Required fields are marked *.