Permalink

6

Spilfirma gav pirater deres egen medicin at føle

Jeg er klar over, at “nyheden” efterhånden er et par dage gammel, men det er simpelthen så genialt, at jeg også er nødt til at dele det!

Det lille spil-firma Greenheart Games udgav for kort tid siden spillet Game Dev Tycoon. Spillet går ud på at man skal opbygge sit eget spilfirma fra dets spæde start i 80’erne, følge med udviklingen af teknologier mv. for til sidst at ende med et kæmpe spil-firma. Jeg har selv købt spillet og må indrømme, at det er ganske udemærket underholdning.

Here’s the catch… Som spilfirma er ens største problem tydeligvis piratkopiering. At folk cracker ens spil og deler det via torrents osv. Det tjener spilfirmaet jo ikke mange penge på! Lidt usædvaneligt valgte Greenheart Games selv at udgive en piratkopiering af deres spil, kun få minutter efter, at spillet blev sat til salg på deres eget website. Det fortæller firmaet på deres egen blog.

I uploaded the torrent to the number one torrent sharing site, gave it a description imitating the scene and asked a few friends to help seed it.

En beskrivelse alá:

image

Kort efter begyndte folk at downloade spillet, og pirat-kopien blev lynhurtigt delt.

Piraterne fik deres egen medicin!

Udviklerne fortæller, at de oprindelig set overvejede at lade beskeder omkring “Dette er en piratkopieret version” poppe op på skærmen under spillet. Det var dog lidt for let, og de kunne ikke lade være med at udnytte en unik mulighed for at give piraterne lidt af deres egen medicin. Efter et par timers spil begyndte følgende besked nemlig at poppe op:

priate-messageSå mens deres formue langsomt forsvandt, blev de populære spil mere og mere piratkopieret. Til sidst vil deres eget spil-firma unægteligt gå konkurs! Det er imidlertid ikke tydeligt at dette sker, som konsekvens af, at man spiller en piratkopi af spillet. “Det sker bare”. Dette har affødt en masse frusterede – og til tider underholdende – debatindlæg rundt omkring på the Interwebs…

steamOg den bedste hidtil:

itruinsme

Why are there so many people that pirate? It ruins me!

Gotta love the irony in that!

Karma is a bitch!

Spillet koster kun $ 8 og kan købes her: http://www.greenheartgames.com/app/game-dev-tycoon/.

Author: Anders Eiler

Anders er serie-iværksætter, programmør og teknisk chef hos Meebox. Uddannet cand.polyt ved Aalborg Universitet og tosset med det meste sport.

6 Comments

Skriv et svar

Required fields are marked *.