Permalink

0

Moving to Copenhagen

Der er langt fra Storvorde (ja, det hedder byen!) hvor jeg voksede op, 12km øst for Aalborg, til København, hvor min kæreste og jeg bor i dag. Der er ikke bare langt; der er “ræti” langt! Det store spørgsmål er selvfølgelig: Hvorfor?

Fordi det er nødvendigt!

5 år har jeg fungeret som CTO i Meebox med udgangspunkt i Aalborg. De første 3,5 var intet problem, idet virksomhedens størrelse og natur gjorde, at alle medarbejdere sad decentralt. De sidste halvandet år var mere komplicerede, idet virksomheden er vokset. Både kunder og omsætning, men også antallet af medarbejdere, ansvaret og hvad der følger med.

Der findes masser bøger om det, at arbejde remote og distribueret. REMOTE af Jason Fried er en af de mere kendte (som iøvrigt kan anbefales!). Samtidig findes der lige så mange værktøjer, som gør samarbejde på tværs af kontorer og lokationer nemt; Trello, Skype, Slack, Jira osv. osv.. De er da også alle testet, vejet og fundet for lette. For på samme måde, som der ikke findes to ens organisationer, har vi blot måttet erkende, at selvom det virker for nogen at arbejde remote, så virker det ikke for os. Derfor var løsningen også ligetil: Alt samles i København.

Valget af København til vores hovedkontor var også ligetil. De fleste medarbejdere boede i forvejen i/omkring København, vores datacenter ligger her, og majoriteten af vores samarbejdspartnere er også i København. Det er her, det sker, når det drejer sig om IT-hosting i Danmark.

Vi har brugt lang tid på at finde ud af, hvad det var vi manglede, dengang vi arbejde decentralt, for præmissen for at løse et problem er selvfølgelig, at man kender problemstillingen. Alle funktioner kan tage en, to eller tre dage remote ind imellem. Andre funktioner kan tage længere perioder remote, fx udviklere som er dedikerede til et projekt, mens der også er nogen, som mere eller mindre har kunnet arbejde permanent remote – fx kundeservice. På trods af det, er vores erfaring, at det fungerer bedre, når man sidder sammen. Skype og Slack kan ikke afløse daglige face-2-face møder og koordineringer, selvom de udgør udmærkede erstatninger i mangel af bedre.

Som leder manglede jeg imidlertid nærhed. Du kan arrangere nok så mange status- og koordineringsmøder, aftale og uddelegere arbejdet, men uden daglig tilstedeværelse mister du følelsen af, hvad der rør sig. Uden det kan du ikke være en effektiv leder. Jeg kunne i hvert fald ikke. Hvad så? …

Jeg bruger stadig Trello til projektstyring, Jira til udviklingsprojekter og Confluence til dokumentation, på trods af, at jeg og de fleste andre i Meebox er på kontoret hver dag. Det er nødvendigt for at holde overblikket, på trods af daglige stand-up møder og ugentlige koordineringsmøder. Til gengæld giver tilstedeværelsen nærhed – noget så simpelt som at høre, om en kollega har haft en god weekend – og det gør, at jeg hele tiden har fingeren på pulsen. Som CTO i Meebox/Cloud.dk, der konstant junglerer en håndfuld interne udviklingsprojekter, leverancer til kunder og normal drift og vedligeholdelse, er det nødvendigt for at have overblikket og styre virksomheden i den rigtige retning i en branche, hvor målet rykker sig kvartal for kvartal.

Ville jeg gerne tage i Gigantium og se Aalborg Håndbold spille bold hver lørdag, efterfulgt af AaB på stadion om søndagen? Ja da! Det er imidlertid henvist til TV (når der er tid…), for det er nødvendigt, at jeg bor og lever i København, for at udføre mit arbejde og passe virksomhed.

How bad do you want it?

Author: Anders Eiler

Anders er serie-iværksætter, programmør og teknisk chef hos Meebox. Uddannet cand.polyt ved Aalborg Universitet og tosset med det meste sport.

Skriv et svar

Required fields are marked *.